Notifications
Clear all

[Solved] Testi kontrolnega zdravniškega pregleda in nasveti za uspešno opravljanje

2 Posts
2 Users
0 Reactions
527 Views
Posts: 35
Topic starter
(@janeznovak)
Eminent Member
Joined: 3 years ago

Prijavljen sem na kontrolni zdravniški pregled. Kaj vse testirajo na tem pregledu? Imate kakšen nasvet, da lažje opravim pregled?

1 Reply
Posts: 35
Admin
(@intern01)
Eminent Member
Joined: 3 years ago

V večini primerov vas bodo testirali glede na razlog za začasni odvzem vozniškega dovoljenja. V primeru, da ste vozili opiti, vas testirajo za znake alkoholizma (jetrni testi: P-AST, P-ALT, P-Gama GT in S-CDT). Če ste vozili pod vplivom prepovedane substance ali zdravila, vas testirajo za vse možne droge.

Na kontrolnem zdravniškem pregledu pazite, saj vam lahko dajo podpisati izjavo, s katero se strinjate, da vas testirajo za vse (alkohol, prepovedane substance). Pomembno je tudi dejstvo, da kadar gre za začasni odvzem vozniškega dovoljenja zaradi drugih razlogov (vsi ostali prekrški, razen vožnje pod vplivom drog, alkohola in zdravil) pregled pri psihologu ni potreben (zdravstvene ustanove ga rade izvajajo, ker vam tako lahko ta pregled mastno zaračunajo) in ni zakonsko predpisan.

Da bo vaš kontrolni zdravniški pregled potekal kar se da tekoče, vam priporočamo, da se na pregled dobro pripravite (prečistite). Zavedajte se, da nekatere substance v našem telesu ostanejo še dolgo po zaužitju. Največ tegob pogosto povzroči ravno konoplja, prav tako pa se na jetrnih testih vidi uporaba alkohola zadnje 3 tedne.

 

Reply
Share:
Call Now Button
Skip to toolbar