Notifications
Clear all

[Solved] Prijava na kontrolni zdravniški pregled in potek tega

2 Posts
2 Users
0 Reactions
571 Views
Posts: 35
Topic starter
(@janeznovak)
Eminent Member
Joined: 3 years ago

Za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja se moram udeležiti kontrolnega zdravniškega pregleda. Kam se lahko na ta pregled naročim? Kako izgleda prijava?  Moram na kaj posebaj paziti? Kaj če pregleda ne opravim?

1 Reply
Posts: 35
Admin
(@intern01)
Eminent Member
Joined: 3 years ago

Na kontrolni zdravniški pregled se lahko prijavite v katerikoli ustanovi, ki te preglede opravlja (pazite na ocene ustanov). Pri prijavi vas bodo povprašali po vaših osebnih podatkih, zato imejte te pripravljene (če vas vprašajo ali ste sklep o začasnem odvzemu že prejeli, morate odgovoriti, da ste ga prejeli, a ga še niste prevzeli na pošti, v nasprotnem primeru vas ne bodo želeli naročiti na pregled). Po prijavi morate paziti, da pravočasno uredite oz. naročite pri osebnem zdravniku, da pošljejo zdravsveno kartoteko v zdravstveni dom, kjer boste opravljali kontrolni zdravniški pregled.

Na pregled se dobro pripravite (prečistite), saj bodo glede na stanje vašega zdravja izdali zdravniško spričevalo z veljavnostjo od 3 mesece do 10 let, lahko pa vam izdajo tudi zdravniško spričevalo, kjer bo zapisano, da niste sposobni za voznika. Če pregleda ne opravite, je potrebno na sodišče vložiti poseben predlog, za prekinitev postopka za eno leto. S tem predlogom boste dosegli, da se postopek prekine za eno leto. V roku enega leta morate opraviti kontrolni zdravniški pregled in ga posredovati na sodišče, drugače boste ostali brez vozniškega dovoljenja.

Reply
Share:
Call Now Button
Skip to toolbar