Notifications
Clear all

[Solved] Priprava na zaslišanje

3 Posts
3 Users
0 Likes
329 Views
Posts: 35
Topic starter
(@janeznovak)
Eminent Member
Joined: 3 years ago

Sem v postopku odvzema vozniškega dovoljenja. Poklican sem bil na zaslišanje. Imate kakšne nasvete gleda zaslišanja? Se lahko nanj kako dodatno pripravim? Kaj moram paziti?

2 Replies
Posts: 35
Admin
(@intern01)
Eminent Member
Joined: 3 years ago

Pri zaslišanju morate paziti predvsem, da se dobro pripravite. Pred zaslišanjem si pripravite zapiske ali oporne točke, kjer si napišite kar želite povedati. S seboj prinesite vse dokaze v vašo korist. Na prejetem obdolžilnem predlogu preverite ali so podatki pravilni in si označite morebitne napake. Pri opisu lahko izpostavite napake, vendar jih morate tudi dokazati. V uvodnem delu zaslišanja vas sodnik vpraša po osebnih podatkih. Nato vas bo poučil o vaši pravicah in dolžnostih med zaslišanjem in vam pokazal dokaze obstoja vaše krivde. Dokazi vam bodo izročeni. Te si pozorno in v celoti preberite. Po končanem branju si vzemite čas za razmislek in podajte izjavo glede dokazov v svojo korist. Vse kar poveste sodniku, ta s svojimi besedami pove zapisnikarju. Če sodnik karkoli priredi oz. ne pove z istimi besedami, ga morate obvezno takoj popraviti. Sodnik mora na vašo zahtevo vse popraviti. V primeru, da bi z nekim odgovorom škodili sebi ali svojim bližnjim, imate pravico ne odgovoriti na vprašanje. Pri vprašanjih sodnika bodite pozorni, saj so ta lahko zavajajoča. Pred vsakim odgovorom si vzemite trenutek in dobro premislite, kaj boste povedali. Najbolj pomembno pa je, da med zaslišanje ohranite mirno kri.

Reply
Posts: 42
Admin
(@dimitriastahov)
Eminent Member
Joined: 3 years ago

Primer dobrega zaslišanja:

Povem da sem dejansko tekom dneva pil alkoholne pijače, ker nisem hotel iti v Ankaran k mami, sem se odločil, da bi prespal v Luciji. Ko sem pa peljal proti hiši v Luciji, me je zaustavila policija, opravljal sem preizkus alkoholiziranosti in zapisnik na kraju podpisal, saj se vozil pod vplivom alkohola. Pil sem različne alkoholne pijače. Prekršek obžalujem, saj sicer pod vplivom alkohola ne vozim in se zavedam svojega ravnanja ter bom v bodoče bolj previden. Povem, da je bil celoten postopek s policisti zelo korekten, pojasnim pa, da se jaz nisem počutil tako vinjenega, kot je pokazal rezultat. peljal sem iz Portoroža v Lucijo, približno 2 kilometra.

Reply
Share:
Call Now Button
Skip to toolbar