Notifications
Clear all

[Solved] Prejel oz. zbral sem 5 + 3 pike zaradi prehitre vožnje in sem voznik začetnik

2 Posts
2 Users
0 Reactions
344 Views
Posts: 2
Topic starter
(@alexa)
New Member
Joined: 3 years ago

Pozdravljeni,

Prosim vas za pomoč.

Sin je 3.2.2022 s prehitro vožnjo dosegel 8 kazenskih točk (3+5), to pomeni da mu bo odvzeto VD. Je mladi voznik.

Prijavili smo se na kontrolni zdravniški pregled in je možen šele v mesecu marcu.

Imate mogoče izkušnje kako v primeru, da je za sklep izdan in napise se ugovor o odložitvi, vendar še nima opravljenega kontrolnega pregleda.

Vam je znano s kako so postopki časovno razporejeni?

Vnaprej se zahvaljujem za pomoč.

Lp

1 Reply
Posts: 42
Admin
(@dimitriastahov)
Eminent Member
Joined: 3 years ago

Pozdravljeni,

Glede na to, da je ravnokar zbral več kot 7 kazenskih točk pomeni, za voznika začetnika (drugače 18 kazenskih točk in več), da bo v roku od 15 dni do nekje 4 mesecev (postopek do izdaje sklep o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja ni nujen postopek, zato lahko traja toliko čas, prav tako so pri tem delu sodišča zelo ne aktivna) prejel domov sklep o prenehanju vozniškega dovoljenja. Zato vam svetujemo, da še ne opravite kontrolnega zdravniškega spričevala (veljavnost spričevala je le 3 mesece in lahko vmes poteče). Dejstvo je da se vaš sin lahko vozi vse do prejema sklepa o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja, po prejemu tega sklepa, pa mora v roku 15 dni vložiti predlog za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Če to stori, se lahko vozi cel čas postopka, brez kakršnih koli prekinitev.

Vložitev tega predloga, zadrži izvršitev sankcije, kar pomeni, da če se predlog vloži pravočasno, sodišče počaka, da mu naknadno pošljete zdravniško spričevalo. Po prejemu predloga in naknadno dostavljenega zdravniškega spričevala pa bo sodišče odgovorilo ali sklepu ugodi ali pa ga zavrne ali zavrže.

Reply
Share:
Call Now Button
Skip to toolbar